Eenvoudig een verklaring aanvragen

  • door
vog online aanvragen

Je hebt net je nieuwe baan gekregen, alleen moet je nog even een verklaring omtrent gedrag regelen. Als taxichauffeur is het namelijk verplicht om deze verklaring in je bezit te hebben. Een afspraak bij de gemeente kost veel tijd, eigenlijk heb je die niet in je drukke leven. Een VOG online aanvragen is ook een mogelijkheid, voordelig en zonder veel tijd te verliezen vraag je de verklaring aan. Het is niet ingewikkeld om het formulier in te vullen.  

Nieuwe baan

Hoe werkt een aanvraag doen van een VOG 

Wanneer je het formulier hebt teruggestuurd krijg je een mail van de dienst waarbij je moet bevestigen wie je bent. Na betaling wordt je aanvraag doorgestuurd naar de dienst Justis, de Officier van Justitie bepaald uiteindelijk of je verklaring wordt goedgekeurd of niet. Heb je geen regels op je strafblad dan krijg je de verklaring altijd toegewezen, in ongeveer vier weken heb je de verklaring dan binnen. Heb je wel regels dan duurt het ongeveer tot acht weken. Of je de verklaring krijgt met regels hangt af wat en waarvoor je solliciteert.  

Verplicht

Wanneer krijg je de vog niet 

Bij een VOG online aanvragen kan het natuurlijk gebeuren dat je aanvraag wordt afgekeurd, of in sommige gevallen ondanks je strafblad je de verklaring toch krijgt. In de meeste gevallen wanneer je een zedendelict hebt gepleegd wordt de aanvraag afgekeurd. Bij andere delicten is er nog kans dat de aanvraag wel wordt goedgekeurd. Het is afhankelijk van wat de regel is en voor wat voor functie je gesolliciteerd hebt.