Hoe krijg je een aanhanger licentie?

  • door
be rijbewijs

Als u momenteel werknemer bent of een persoon die een auto met aanhanger bestuurt, moet u in het bezit zijn van een BE rijbewijs om op de snelweg te mogen rijden. Aan het BE-rijbewijs moeten speciale eisen worden gesteld, namelijk het gewicht van de auto en de aanhanger mag niet meer dan 4.250 Kg zijn. Daarnaast mag het gewicht van de aanhanger niet zwaarder zijn dan de trekkende auto. Tenzij jouw auto een attest heeft waarin staat dat de auto een zwaardere aanhanger mag trekken. Maar dan nog mag hij niet meer dan 3.500 Kg zijn, of moet je in het bezit zijn van een C1E-rijbewijs als de aanhanger zwaarder is.

Wat moet je doen om een ​​BE-rijbewijs te halen

Voordat je een BE-rijbewijs aanvraagt, moet je een aantal zaken regelen. De eerste stap die je moet doen, is het overleggen van een gezondheidsverklaring waarin staat dat je  geestelijk en lichamelijk gezond bent, of je een ziektegeschiedenis hebt of in een herstelfase verkeert. Dit moet in detail worden uitgelegd om erachter te komen tot hoever je de oefening kunt uitoefenen. Het beïnvloedt ook of je fysiek en mentaal in staat bent om te rijden of niet. Dit gezondheidsverklaring onderzoek duurt 6 maanden, dus als je van plan bent een BE-rijbewijs aan te vragen, moet het maken en overleggen van een gezondheidsverklaring voorop staan.

be rijbewijs

Volg rijlessen met een aanhanger

Voor het volgen van rijlessen met een aanhanger kun je een cursus volgen bij een opleidingsinstituut naar keuze. Het kiezen van een rij opleidingsinstelling moet zorgvuldig en adequaat gebeuren. Je kunt je inschrijven bij een rijschool die is gecertificeerd en erkend door de desbetreffende autorisatiedienst. Wat je hier leert is een goede auto theorie en bekendheid met het trailer stuursysteem inclusief manoeuvreren, aan- en afkoppelen om zelfstandig en veilig bij te dragen aan het verkeer. Na het afronden van de theoretische aanhanger rijlessen, bevind je je nu in de praktijkfase. Als je geslaagd bent voor het praktijkexamen, kun je dezelfde dag meteen je BE-rijbewijs halen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *