Industrial PC

werk

Computerapparatuur nodig in een uitdagende werkplaats? Ga voor een industrial PC

Moderne computers kunnen in omgevingen die relatief schoon zijn en waar een constante temperatuur van rond de twintig graden heerst langdurig uitstekend functioneren. Heb je dus bijvoorbeeld een computer nodig voor op een kantoor, dan hoef je geen extra hoge eisen aan het apparaat te stellen. Dit wordt echter anders als je een werkplaats hebt waar sprake is van erg hoge of juist lage temperaturen, veel water en vocht of een hoop rondvliegend stof en vuil. Denk maar aan bijvoorbeeld fabriekshallen, de offshore markt, schepen en bouwplaatsen. In dergelijke omgevingen is een industrial PC meestal nodig. Hieronder lees je welke eigenschappen deze industriële computers doorgaans hebben. Dan weet je ook gelijk waarin deze computers zich onderscheiden van reguliere computers.

industrial PC

Wat zijn mogelijke eigenschappen van industrial PC’s?

Industrial PC’s kunnen met de volgende aspecten zijn uitgerust:

  • De behuizing is extra robuust, zodat stof en water niet tot in het systeem kunnen doordringen.
  • De computer kan de meest uiteenlopende afmetingen hebben. 
  • Er kan worden gebruikgemaakt van touchscreenfuncties. Zo hoef je geen gebruik te maken van toetsenborden die uiteraard relatief kwetsbaar zijn.
  • Industrial computers hebben meestal een extra lange levensduur. Het vaak vervangen van deze computers is namelijk erg onwenselijk.
  • Zowel de voeding als de hardware is geschikt gemaakt om te functioneren in een industriële omgeving. 
  • Er zijn mogelijkheden om extra veiligheidsfuncties te integreren, zodat eventuele onbevoegden het systeem niet zomaar kunnen gebruiken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *