Neem het heft in handen bij dreigend ontslag

  • door
outplacement

Het botert al een tijdje niet meer tussen jou en je werkgever, je voelt al aankomen dat het niet lang meer duurt of je wordt ontslagen. Stel je werkgever outplacement voor, hierbij kun je op zoek naar een andere baan gaan met doorbetalen van je huidige loon. Hierbij krijg je ook begeleiding voor het zoeken naar een nieuwe baan, dit kan ook betekenen dat je in een geheel nieuwe richting werk zoekt. Wel wordt er een maximale termijn aan gesteld die wordt uitbetaald, heb je dan nog geen nieuw werk wordt je toch ontslagen.

outplacement

Waarom wordt er gebruik van gemaakt?

In de meeste gevallen moet er wel iets aan de hand zijn tussen de werkgever en de werknemer voor er outplacement wordt voorgesteld. Is er iets gebeurd waardoor je niet meer door een deur kan met je werkgever? Is er een reorganisatie op komst waardoor je ontslagen wordt, maar het vastlopen van je carrière waardoor je niet verder komt is een reden. Vaak heb je de keuze voor een bepaald geldbedrag of begeleiding en betaald zoeken naar een nieuwe werkgever. Kies niet te snel voor geld, je zal merken dat het niet eenvoudig is om snel weer nieuw werk te hebben.

Denk aan bepaalde zaken

Biedt een bureau kansen voor outplacement ga hier dan op in, veel mensen denken wel even snel nieuw werk te vinden. Bij een arbeidsmarkt die krap is, of misschien ben je al wat ouder is het niet eenvoudig om snel werk te vinden. De bureaus die je kunnen helpen heb je in verschillende soorten, soms is het een eenling maar het kan ook een groot bureau zijn met meerdere medewerkers. Probeer wel zaken te doen met een bureau wat geen banden heeft met je werkgever, dit kan wel eens intimiderend aanvoelen als werknemer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *