Producent van voedingsmiddelen? Gebruik karton als verpakkingsmateriaal

kartonnen verpakkingen

Voor elke fabrikant is het altijd weer een interessant vraagstuk op welke manier je in het heden en in de nabije en verdere toekomst je producten eigenlijk van de beste verpakking gaat voorzien. Vooral wanneer het gaat om voedingsmiddelen is dit een lastig onderwerp, aangezien je voedsel natuurlijk ook verpakt met als doel om het zo lang mogelijk vers te houden. Vanuit de maatschappij klinkt hierbij hoe dan ook steeds luider de roep om zo veel mogelijk gebruik te maken van papier en karton. Vooral karton is uiteraard zeer geschikt als verpakkingsmateriaal. Kartonnen verpakkingen zijn wat dat betreft een stuk populairder geworden ten opzichte van bijvoorbeeld verpakkingen van plastic, blik en glas. Hieronder lees je meer over de vele voordelen die karton biedt als verpakkingssoort.

kartonnen verpakkingen

De vele voordelen van kartonnen verpakkingen op een rijtje

Ten opzichte van andere soorten verpakkingen zoals glas en plastic biedt karton de volgende voordelen:

  • Karton is een relatief milieuvriendelijk materiaal. Uiteraard heeft het dan wel de voorkeur dat je karton inkoopt met het FSC-keurmerk. Dit keurmerk duidt erop dat het karton afkomstig is van hout van bomen uit een verantwoord beheerd bos.
  • De milieuvriendelijkheid van karton uit zich in de goede eigenschappen wat betreft recyclebaarheid.
  • Naast dat je karton goed en vaak kunt recyclen kun je karton ook composteren.
  • Karton is een ideaal middel om een ingepakt product van productinformatie te voorzien. 
  • Op kartonnen verpakkingen kun je alle kanten op wat betreft het aanbrengen van een aantrekkelijk design, zodat je product wat meer in het oog springt in de schappen.
  • Karton beschermt de inhoud uitstekend tegen stoten en schokken tijdens het transport. Producten bereiken daardoor vaker onbeschadigd de plek van bestemming.
  • Op karton hebben mogelijke ziekmakers als bacteri├źn en virussen weinig tot geen kans om te overleven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *