Werk efficiënt met een omsnoeringsmachine

  • door
Staalband omsnoeringsapparaat

In menig fabriek en magazijn is de omsnoeringsmachine niet meer weg te denken. Toch zijn er nog bedrijven die er geen gebruik van maken. Met name ondernemers die een relatief lage productie hebben, weten wellicht nog niet hoe handig zo’n machine kan zijn. Lees hier alles over de omsnoeringsmachine en hoe het jouw productie kan helpen versnellen en verhogen. 

TP-702 Omsnoeringsmachine

Wat is een omsnoeringsmachine?

De term legt al een beetje uit wat dit precies voor apparaat is.  Met deze machine wordt een metalen- of kunststof bank om een product of pallet aangebracht. Zo wordt het gebundeld. Bovendien dient het om te verstevigen en de pallet ergens anders aan vast te maken.

Veiligheid staat voorop, ook wanneer het om een productieproces gaat. De omsnoeringsmachine kan de productie niet alleen versnellen maar maakt het ook mogelijk om veiliger te werk te gaan. Met deze machine weet je namelijk zeker dat producten goed vastzitten en niet zomaar kunnen schuiven of vallen. Bovendien maakt het een pallet steviger en zorgt het ook dat een pallet goed op de plek blijft. 

omsnoeringsmachine

Meer veiligheidsmaatregelen

Naast de omsnoeringsmachine zijn er natuurlijk meer toepassingen die het in jouw bedrijf veiliger maken om te werken. Allereerst is het belangrijk dat je goed opgeleid personeel hebt in je bedrijf. Een opleiding om bijvoorbeeld een vorkheftruck te besturen is noodzakelijk als je met dit soort grote machines werkt. Daarnaast zijn er verscheidene cursussen en trainingen die helpen jouw personeel te leren omgaan met onveilige situaties en calamiteiten zoals brand of overstromingen.